torstai 2. tammikuuta 2014

Where'd you go, Bernadette

Reissusta Roomaan on jo aikaa, mutta lomalukemiseen haluan vielä palata.

Nappasin lentokentältä ikuisuuden kirjakaupassa jahkailtuani mukaani Marie Semplen kirjan Where'd you go, Bernadette. (Kirja on käsittääkseni myös suomennettu.) Puhtaasti kannen perusteella luettavaksi valikoituneeksi tapaukseksi tämä oli varsin mainio lukukokemus.

Aiemmin arkkitehtinä työskennellyt, hivenen neuroottinen Bernadette katoaa, ja hänen poikkeuksellisen lahjakas tyttärensä Bee alkaa selvitellä mysteeriä. Juonella ei oikeastaan ole kirjassa juurikaan väliä, vaan tämän teoksen vahvuudet ovat sekopäisyydessään sympaattiset hahmot. Bernadetesta tulevat hahmoina minulle mieleen Holly Golightly tai Amélie Poulain, ehdottomasti positiivisia mielikuvia molemmat.

Kirjassa suunnitellaan perhelomaa Antarktikselle, naapurisota vyöryy olohuoneeseen ja perheen isä, Microsoft-guru, käy pitämässä Ted Talkin. Nokkela, hauska ja rento kirjoitustyyli vetää helposti mukaansa. Kirja on ajankohtaista, kepeää ja viihdyttävää luettavaa, mutta ei mitään täysin aivotonta ja geneeristä hömppää. Juuri sellainen kirja, jonka lentokoneeseen haluaa mukaansa.

Toistan tämän valituksen aina säännöllisin väliajoin, mutta en osaa enää ottaa romaanien lukemiselle aikaa muten kuin poikkeustilanteissa, kuten lomalla. Harmittaa, sillä kirjoista saisi varmasti paljon enemmän irti kuin päämäärättömästä netissä lorvimisesta.

// I used to be a bookworm, but lately I haven't been reading much. This book, Where'd you go, Bernadette by Maria Semple, I read while travelling to Rome few months ago.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti