perjantai 24. tammikuuta 2014

Kermainen papu-tomaattisoppa

Muttimania lienee tuskin mennyt keneltäkään sosiaalista mediaa käyttävältä ohitse. #Soosi on kuitenkin jäänyt tässä köökissä kokeilematta toistaiseksi. Minä nimittäin käytin kyseisen some-uskottavan tomaattimurskan mausteiseen soppaan.
Kaikki tämän reseptin ainekset sattuivat löytymään kaapistani ja valmistus menee jotakuinkin niin, että ne mätetään sekaisin kattilaan. Simppeliä ja melko edullista arkiruokaa siis. Jos keitosta haluaa samettisempaa, sen voi hurauttaa sauvasekoittimella tms. sileäksi ennen papujen lisäämistä. Omasta keittiöstäni vaan ei tälläisiä härveleitä löydy.

Oma chilin annosteluni meni vähän yläkanttiin ja sopasta tuli aika tujua, mutta toisaalta se passasi talvipäivään mainiosti. Ja kun sekaan lapioi kuvien ottamisen jälkeen kourallisen krutonkeja, maku pehmeni vähän.
Kermainen papu-tomaattisoppa
4 annosta

tölkillinen hyvää tomaattimurskaa (kuten se Mutti)
tölkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
pieni sipuli
2 dl kermaa (vegaaniseen versioon kasvikermaa)
paprikaa, currya, pippuria, chiliä
oliiviöljyä

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää todella pieneksi silputtu sipuli ja mausteet. Kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää tomaattimurska ja pavut, kiehauta. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

// Spicy tomato bean soup is warming and comforting food in a cold winter day.

2 kommenttia:

  1. heiii nam mä just etsiskelin hyvän tomaattikeiton ohjetta ja tää kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs sattui! Helppo ja nopea tämä ainakin on, eikä maussakaan valittamista.

      Poista