lauantai 7. maaliskuuta 2015

Terveisiä Gentistä!

Lauantaiseen tapaan hypättiin tänään aamulla junaan ja suunnattiin kaupunkiretkelle. Tällä kertaa vuorossa oli Gent kahden kaverin kanssa. Tykkäsin kaupungista, se oli sopiva iso, mutta silti melko helposti haltuunotettavissa. Pienessä porukassa oli mukava liikkua, pääsi etenemään omaan tahtiin.

Kierrettiin alkuun "pakolliset" kirkot, kellotornit ja linnoitukset. Vähän alkaa tuntua siltä, että kun on muutaman keski-eurooppalaisen kaupungin nähnyt, alkavat ne toistaa itseään. Jokaisesta niistä löytyy nättiä tönöä, toria ja turistikrääsää ihan tarpeeksi.
Gentissä päästiin kuitenkin vähän pintaa syvemmälle ja enemmän omia kiinnostuksenkohteita ni sivuavaan suuntaan. Pistäydyttiin esimerkiksi designmuseossa, jossa spottailin suomalaista suunnttelua ja veikeässä nykytaidemuseossa, jonne päästiin ilmaiseksi sisään, kun tultiin paikalle vain puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Kierreltiin myös kivoja kauppoja, vintagea ja modernimpaa designia. Erityisesti mieleen jäi putiikki, jossa vahtia piti lempeä, laiskanpulskea bulldoggi. Gentissä on myös paljon tosi siistejä, luvallisia graffitiseiniä. Olisin voinut viettää koko päivän kuvaten graffitien edessä, tänne on ehkä päästävä kameran kanssa uudelleen...
Lounastettiin pidemmän kaavan mukaan, kivasta italialaisesta raflasta sai tosi hyvää pizzaa. Quattro formaggi sai jopa meikäläisen juusto-kiintiön hetkeksi täyteen, saavutus. Ollaan menossa samojen mimmien kanssa Pariisiin keväämmällä, joten jälkipalaksi käytiin vetämässä harjoittelumielessä macaron-leivoksia, nam!
Tämän illan olen ottanut iisisti, kirjoitellut postikortteja ja tyhjännyt kameraa. Huomiseksi minut on kutsuttu belgialaisen kaverini kaverin grillibileisiin. Olen tosi innoissani, koska kyseessä ovat paikallisten kekkerit. Vaihdossa ollessa sitä jämähtää helposti pelkkään kansainväliseen vaihtariporukkaan, mutta itse ainakin teen parhaani tutustuakseni myös belgialaisiin, kun kerta Belgiassa ollaan.

// Saturday city trip to Ghent, such a cool place. Old churches and castles, but also design and street art.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti