maanantai 9. maaliskuuta 2015

Täydellinen päivä

Eilen kaikki tuntui tosi kivalta. Tiedättehän, sellainen tunne, kun on jotenkin ihan erityisen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oikeassa seurassa. Oli ensimmäinen kunnon kevätpäivä kaiken lisäksi, ihana lämmin auringonpaiste, joka tekee kaikesta kevyttä ja helppoa.

Aamulla tapasin belgialaisen kaverini asemalla, siitä meidät noukittiin auton kyytiin ja ensin mentiin luistelemaan. Kiitos Suomen peruskoululle, sillä vaikken mikään taituri jäällä olekaan, vaikutin belgialaisiin verrattuna suorastaan lahjakkaalta, osaanhan luistella myös takaperin. Jäähallista auringonpaisteeseen, olutpullo auki ja takaisin autoon.
Hurautettiin kaupungin laidalle kaverini kaverin luokse. Grillibileille paikka oli ihan täydellinen: hassu, vinokattoinen vanha talo ja sen iso puutarha, jonka nurkassa oli myös kanahäkki (!). Pihalle oli raahattu kunnon stereot ja pitkä pöytä, jonka ääreen kerääntyä. Pörheä kissa hiippaili ympäriinsä tärkeän näköisenä. Naapuritalon pihassa lapset hyppivät trampoliinilla.

Olen uusien ihmisten kanssa alkuun vähän epävarma, eikä kielimuuri ainakaan helpota, mutta porukka oli ihan älyttömän kivaa. Rentoja tyyppejä, joiden seurassa ei tuntunut yhtään kiusalliselta, vaikka keskusteluista tajusin lähinnä sanan sieltä täältä. Opin ainakin kuusi uutta sanaa hollantia, pelattiin mölkyn tapaista palikanheittopeliä, grillailtiin, kiivettiin puuhun.
Illan pimentyessä kerättiin muoviset puutarhatuolit nuotiopaikan ympärille, istuttiin ringissä, poltettiin tupakkaa, juotiin viimeiset oluet. Savunhaju tarttui villapaitaan ja hiuksiin. Lopulta ahtauduttiin auton takapenkille, ajettiin takaisin kaupunkiin.

Jotenkin se vaan häkellyttää, että noin vain nämä tyypit ovat valmiita ottamaan ihan vieraan ulkkarin mukaan menoon. Aihetta kiitollisuuteen, todellakin.

// Perfect day: barbecue with belgians.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti