maanantai 30. maaliskuuta 2015

"Art evokes the mystery without which the world would not exist."

Taidetäti täällä taas terve. Amsterdamin-reissun jälkeen ei ole tehnyt mieli tehdä oikeastaan mitään muuta, kuin vaellella taidemuseoissa.

Niinpä sunnuntaina suuntasin Brysseliin, Magritte-museo mielessäni. Samasta Royal Museum of Fine Arts -kompleksista löytyy myös kasa muita näyttelyitä. Neliöitä on niin paljon, ettei kaikkea mitenkään ehtinyt kiertää kerralla. (Esimerkiksi Chagallin retroperspektiivi jäi ensi kertaan, pitää palata myöhemmin.)

Magritte oli joka tapauksessa mahtava, suosittelen ehdottomasti, jos olet Brysselissä käymässä. Kun keskittyy pari tuntia ihan vaan olemiseen, näkemiseen ja kokemiseen, jälkikäteen pää tuntuu kevyeltä. Surrealismi, kaikessa kummallisuudessaan, toimii ihan erityisen hyvin mielen herättelyyn. Museosta jäi samaan aikaan rentoutunut että inspiroitunut olo.

// Best way to spend lazy sunday: fine arts. Magritte museum in Brussels is really worth a visit.

2 kommenttia:

  1. Oooh pakko palata Brysseliin ihan tuon museon takia! Ärsyttävää miten sitä haluaisi kiertää maailmaa ja nähdä uusia paikkoja, mutta lähes poikkeuksetta jokaisesta uudesta paikasta lähdettäessä mietin jo paluuta, koska niin paljon jäi vielä näkemättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin totta! Ihan liikaa paikkoja vielä näkemättä, ja jo nyt todella monta, jonne haluaisi palata.

      Poista