perjantai 7. helmikuuta 2014

Perjantain paras: Ihmisten jälkeen

Tamperelainen paikallissuuruus Jukka Ässä julkaisi tänään kakkoslevynsä, jota ainakin allekirjoittanut on odottanut innolla. Ihmisten jälkeen -levy oli ehdottomasti odotuksen arvoinen, niin mainiolta se vaikuttaa nyt muutaman kerran kuunneltuna. Turha kikkailu loistaa yhä poissaolollaan, mutta levyllä on silti jotakin omaperäistä ja tarttuvaa.
Soundissa on paljon samaa kuin esikoislevylläkin, mutta jotenkin erilaisella otteella. Hyvältä kuulostaa, mikä lienee pääasia. Ässän musiikissa minuun kolahtavat erityisesti lyriikat, niissä on jotakin arkisella tavalla todella koskettavaa. Tälle levylle sanoja on ollut kirjoittamassa mm. toinen suosikkini Reginan Iisa Pykäri, jonka sanoittama Brad Pittin silmät on kenties levyn paras kappale.

Huomenna lauantaina Ässä esiintyy päivällä Tampereella levykauppa Äx:ssä. Lisäksi satuin voittamaan Facebook-skabasta liput Telakan erikoiskeikalle huomisillaksi, uskomatonta! Yllätyin todella iloisesti, tuurini kun on yleensä perin surkea kaiken maailman kisoissa.

Levy löytyy Spotifystä, mutta kehotan lämpimästi kotiuttamaan sen myös levykaupasta. Kuva on viime kesältä, jolloin Ässä esiintyi armaan kotikaupunkini Järvenpään Puistoblueseissa. Odotan innolla uuden levyn kiertuetta, monet biisit heräävät eri tavalla eloon, kun ne on nähnyt esitettävän livenä.

// Ihmisten jälkeen is the new album of Jukka Ässä. Sounds really good!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti