sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sunnuntaituumailuja

Joskus inhosin sunnuntaita, jolloin mitään ei tunnu tapahtuvan ja lähestyvä maanantai kummittelee jo mielessä. Täällä olen kuitenkin alkanut tykkäämään sunnuntaista. Kun viikot ovat intensiivisiä, täynnä uusia asioita, ihmisiä ja tapahtumia, on hyvä ottaa yksi päivä viikosta omaksi ajaksi.

Tuntuu hyvältä nukkua pitkään, rauhoittua vähän. Siistiä vaatekasoja lattialta, purkaa edellispäivän reissun kuvia kamerasta. Kävellä lähikauppaan auringonpaisteessa.

Konkreettisen tekemisen lisäksi sitä ehtii tehdä myös ajatustyötä. Tänään päätin, että menen maaliskuussa Amsterdamiin. Alun perin suunnittelimme reissua isommalla porukalla, mutta kyllästyin kavereiden päättämättömyyteen ja vatulointiin. Menen mieluummin itse, kuin jätän menemättä.

Yksin matkustaminen on juttu, jonka haluan ehdottomasti oppia. Joskus junnuna kävin itsekseni Tukholmassa yhdellä keikalla, mutta sitä enempää ei ole tullut yksin matkustettua. Sen sijaan tuntuu, että monta hyvää reissua on jäänyt seuran puutteen takia väliin. Amsterdam tuntuu helposti lähestyttävältä kokeilupaikalta, siellä luulisi virikkeitä riittävän.

Muutamassa minuutissa majoitus tädin tuttavan luota oli järjestynyt ja juna-aikataulut tarkastettuna. Kanaalit ja tulppaanit, nähdään kuukauden päästä!

// Sunday. Taking it easy and making some exciting plans: tulips and canals, see you in March!

2 kommenttia:

  1. Minusta on mahtavaa että päätit lähteä yksin! Haaveilin itsekin yksin lähtemistä Dubliniin ja olin jo ihan lähdössä tänä kesänä kunnes pikkusiskoni päätti että lähtee mukaan. Totta kai matka on paljon siistimpi hänen kanssaan kuin yksin, mutta tavallaan harmittaa koska olisin halunnut todistaa muille ja eniten itselleni että pystyn siihen. Yksin matkustaminen opettaa takuulla valtavasti ja sitä oppii itsestään enemmän sekä oppii uskomaan enemmän itseensä ja kykyihinsä. Kyllä minä vielä yksinäisen matkani teen, sen aika ei vain ollut vielä tänä kesänä. :) Valtavasti tsemppiä sinulle matkallesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Olen ihan varma, että sattuu reissussa mitä tahansa, enemmän kaduttaisi, jos jättäisi menemättä. : )

      Poista