sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Päiväretki Bruggeen

Eilen tehtiin retki Bruggeen, taideopiskelijoiden ainejärjestö tms. järkkäsi sen. Ihan kiva ja helppo tapa päästä näkemään vähän muitakin mestoja. Leuvenista Bruggeen kesti junalla vajaat pari tuntia, siinä oli hyvin aikaa punoa myös tulevia reissusuunnitelmia tanskalaisen kaverin kanssa.

En tiennyt Bruggesta oikeastaan yhtään mitään ennakkoon. Sen verran olin kuullut, että paikka näyttää postikortilta. Perjantai-illan pikainen googlaus kertoi lähinnä Unescon maailanperintölistalla olevasta vanhasta kaupungista.
Postikortti-vertaus oli melko osuva, sillä vanhat talot olivat tosi nättejä. Harmi vaan, että retkipäivälle sattui aika harmaa keli. Pitänee ehkä tulla keväämmällä uudelleen tsekkailemaan mestoja.

Retki isolla porukalla oli toisaalta ihan kiva, toisaalta kiertokävelyn aikana tempo oli hiiiiidas. Mukana oli myös aika monta kiinalaista, jotka selfikeppeineen kuvasivat jokseenkin joka ikisen sorsan ja katukiven...
Bruggessa oli aika paljon kanavia, joissa suhasi turistiveneitä. Yhdessä paikkaa oli joutsenia, ne ilmeisesti tuovat onnea kaupungille tai jotain vastaavaa.

Alla olevissa kuvissa näkyy Béguinage, eräänlainen nunnaluostari.
Vanha kaupunki oli tosi kaunis. Käytiin vanhaan sairaalaan, Old Saint John's Hospitaliin, tehdyssä museossa tsekkailemassa keski-aikaisen lääketieteen viritelmiä ja Hans Memlingin maalauksia 1400-luvulta.

Viereisessä The Church of Our Lady -kirkossa, (jonka torni näkyy alakuvassa), on Michelangelon Madonna-veistos, joka piti myös käydä kurkkaamassa. Aikamoista turistihommaa siis.
Noin viisi minuuttia sen jälkeen, kun saavuimme Bruggeen, kuulin ihan selvää kavioiden kopsetta. Kulman takaa ilmestyivät heppakärryt ja niitä pyörikin kapeilla kujilla ruuhkaksi asti turisteja kärräten. Hevoset vaikuttivat olevan turistikärryhepoiksi ihan hyvässä kunnossa, mutta en silti ole ihan vakuttunut siitä, onko saman lenkin kiertäminen päivästä toiseen hevosen arvoista elämää...
Meidän opastettu kierros päättyi Markt-torille, josta hajaannuttiin kuka minnekin. Suuntasin kaverini kanssa syömään quichet ja siihen päällä tietenkin vohvelit. Näin reilun viikon otannan pohjalta täytyy sanoa, että Bruggessa syömäni vohveli oli ehdottomasti tähän mennessä paras, niin hyvä.

Suklaahulluille Brugge on myös hyvä mesta, sillä jokseenkin joka kulmalla on suklaapuoteja ihanine konvehteineen. Harkittiin hetki myös suklaamuseoon menemistä, mutta ei sitten jaksettu.
 
Brugge oli ihan kiva paikka yhden päivän pikku retkelle, mutta paljon pidempää en uskoisi siellä viihtyväni. Ymmärrän toki, että paikka on suosittu turistikohde, mutta jonottelu ja tungeksiminen ottaa silti päähän. Joten, Brugge nähty ja seuraavaksi voikin keskittyä toivottavasti vähän toisenlaisiin kohteisiin - ensi lauantaina vuorossa on Antwerpen.

// Went to Bruges yesterday. Pretty old city, too many tourists with their selfie-sticks and the best Belgian waffle I've had by far.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti