keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Seinäkiipeilyä Leuvenissa

Ennen kuin tulin Belgiaan, osasin tasan kaksi sanaa hollanniksi: sää ja kiipeily. Hurahdin köysikiipeilyyn oikein kunnolla pari kuukautta sitten ja Suomessa tuli käytyä seinillä useaan kertaan viikossa. Onneksi Leuvenistakin löytyi kiipeilypaikkoja, peräti kolmin kappalein.

Yliopistoliikunnan paikka oli vähän kehno, mutta toinen kokeilemani paikka, liikuntakeskus Sportoase puolestaan ihan huippu. Mestasssa on uimahallin, kuntosalin ja kori-, lento- ja sulkapallokenttien lisäksi kunnon kiipeilyseinä. Kiipeilykaveri, tosi mukava belgialainen tyttö, löytyi näppärästi Facebookista, joten täällä on tullut käytyä jo pariin otteeseen.
Eilen nappasin mukaan kolmanneksi tanskalaisen kaverini, joka kiipesi ensikertalaiseksi tosi hyvin. Kolmen hengen porukassa yksi ehti aina napsia kuviakin, kun toiset kiipesivät. Mulla ei oikein muita kiipeilykuvia itsestäni olekaan, joten oli kiva saada muutama foto.

Tuolla reitit ovat makuuni kivoja, paljon sivusuuntaista liikettä. Ylös asti tuli kiivettyä pelkkiä nelosia ja ylemmän kuvan sininen 5A, yritykseksi jäi esim. alakuvan molemmat oranssit (5B ja 5C?) ja yksi tosi viheliäinen ylitsekaartuva (mikä on järkevä suomennos sanalle overhang?) 5A... Noh, tässä on useampi kuukausi aikaa treenailla - huomenna seuraavan kerran.

// So excited about climbing, and so lucky that there are good climbing gyms in Leuven.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti