torstai 24. huhtikuuta 2014

Putte's - Helsingin parhaat pizzat?

Kierreltiin alkuviikosta Helsingin keskustan taidegallerioita erästä artikkelia varten ja nälkähän siinä tuli. Keskustan vakiopaikat tuntuivat vähä nähdyiltä ja kiitos Foursquaren muistin Putte'sin olemassaolon.

Pizzafriikkinä stadin parhaimmiksikin kehutut lätyt ovat houkutelleet jo pitkään, mutta jääneet jostakin mystisestä syystä testaamatta. Lounasaikaan margheritan ja salaattipöydän saa vajaalla kympillä,  joten hintakaan ei hirvittänyt.
Putte'sin miljöö on ihan kiva, ehkä vähän turhan keskeneräisen ja sekalaisen oloinen omaan makuuni, tykkään huolitellummista ja vähän valoisammista tiloista. Varsinkin salin perällä tilan tummuus jotenkin oikein korostui. Toisaalta avokeittiöstä plussat, on kiva nähdä, kun pizzoja paistetaan.

Salaattipöytä oli todella kelvollinen, varsinkin tuore ananas ja vesimeloni keräsivät pisteet. Salaattipöydässä ei tosin kerrottu, mitä mikäkin salaatteista sisälsi, mikä esim. allergiselle voinee aiheuttaa ylimääräistä vaivaa.

Mutta itse asiaan: se pizza. Margherita on sellainen lätty, ainakin allekirjoittaneen kirjoissa erottelee jyvät akanoista. Putte's ei sen perusteella noussut erinomaisten pizzojen sarjaan, vaan jäi keskikastiin. Jokin pohjassa ja kastikkeessa ei ollut ihan makuuni, olen syönyt parempiakin. Pizzan olisi myös voinut paistaa vähän rohkeammin.

Ei se huono ollut, mutta ei välttämättä stadin paraskaan. Pitänee joskus tulla testaamaan joku erikoisempi pizza, josko ne lunastasivat kovat odotukseni lounaslättyä paremmin.

Putte's Bar & Pizza, Kalevankatu 6

// The best pizzas in Helsinki, they say.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti