lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muina taidetäteinä tässä näin

Kun lähdin Tampereelta perjantaina, oli trenssitakissa tuskastuttavan kuuma ja aurinko paistoi ihanasti. Kun tänään heräsin Helsingissä, oli loskapaska peittänyt maan.

Noh, päivä on kuitenkin ollut mitä mainioin, säästä huolimatta. Lähdimme kiertämään taidegallerioita ja se osoittautui loistoideaksi. Gallerioiden kiertämisestä tulee hyvälle, luovalle tuulelle ja ilmaisten pikkugallerioiden kiertäminen on halpa tapa viettää aikaa.
Valokuvagalleria Hippolytessä (kuvassa vasemmalla) oli esillä Heikki Hautalan piirustuksia ja maalauksia sekä Alisa Javitsin video- ja valokuvainstallaatio. Ilmaiseen pikkugalleriaan sisäpihalle piiloutuneena oli vähän vaikea löytää (osoite on Yrjönkatu 8-10), mutta itse teoksista pidin kovasti.

Matka jatkui Helsinki Contemporaryyn (oikeanpuoleinen kuva). Esillä oli berliiniläisen Stephanie Gutheilin maalauksia.  Tyylistä tuli mieleen vähän vinksahtaneet lastenkirjojen kuvitukset. Paikka on myös tilana aivan upea, rakastan paljaaksi jätettyjä tiiliseiniä. Ilmaista lystiä tämäkin, suosittelen piipahtamaan osoitteessa Bulevardi 10.
Lisäksi piipahdimme Designmuseossa, jossa oli vaatesuunnittelija Henrik Vibskovin näyttely. Sisäänpääsy opiskelijakortilla vain 5€, ei paha! Vaatteita oli esillä jonkin verran, ja vielä enemmän näytöslavasteina käytettyjä kuvataide-installaatioita. Värikästä ja persoonallista, vähän outoakin, mutta ehdottomasti kiehtovaa.

// Me and my boyfriend went to a couple of art galleries in Helsinki today. So inspiring!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti