tiistai 4. maaliskuuta 2014

Appelsiini-fetasalaatti

Näin maaliskuun alussa lienee hyvä hetki ottaa tilannekatsausta uudenvuoden lupauksiin. Erityisesti siihen, jossa vakuutin pitäväni kropastani parempaa huolta.

Seinäkiipeilyn aktiivisemman harrastamisen lisäksi yllätin itsenikin, kun eksyin sunnuntaina lenkkipolulle. Ei se mitenkään erityisen kivaa ollut, mutta ei aivan niin kamalaakaan, kuin talven jälkeen rapakuntoisena oletin. Saatan kiskoa tuskaisesti hankaavat lenkkarit toistekin jalkaani. (Rikas nainen jos olisin, niin uudet, paremmat tossut ostaisin. Vaan en ole...)

Safkapuolella sen sijaan alkuvuosi on mennyt lähinnä suolaista, rasvaista ja sokerista mussuttaen. Kevyen skarppauksen paikka, sanoisin. On vaan niin pirun masentavaa, kun tuoreet kasvikset ja muut hyvät, terveelliset jutut ovat niin paljon kalliimpia, kuin teollinen, E-koodein kyllästetty muhju. Sijoittaminen salaattiin suklaalevyn sijaan tuntuu toisinaan ylivoimaiselta.

Viikonlopun herkuttelun jälkeen mieleni jotakin raikkaampaa. Kokosin kasaan ruokaisan salaatin, joka osoittautui ihan onnistuneeksi kokeiluksi.
140304A 140304B
Appelsiini-fetasalaatti
2 annosta

appelsiini
herkkusieniä
kikherneitä
fetaa
salaattia
kurkkua, avokadoa yms.
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Kuumenna öljyä pannulla ja pilko valkosipuli todella pieneksi. Huuhtele käyttövalmiit kikherneet lävikössä ja paista niitä valkosipulin ja paloiteltujen herkkusienten kanssa, kunnes sienet pehmenevät. Revi salaattia vuoan pohjalle, lisää kurkkua yms. vihreitä halutessasi. Kuori appelsiini ja irroita kuoret ja kalvot viipaleista. Applesiinin mehua kannattaa puristaa salaatin sekaan kosteutta tuomaan. Murustele fetaa joukkoon ja sekoita.

// After eating junk food during the weekend, I felt like having something fresh and light for the lunch today. This simple salad with feta, mushrooms and orange turned out good.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti