keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ravintolavinkki Tampereelle: Sitko Pizza & Bar

Ehdin vihdoin testaamaan uuden Sitko Pizza & Barin lauantaina Lost in musicin keikkojen lomassa. Suunnattiin Näsilinnankadulle alkuillasta ja ilmeisesti ajoitus oli varsin kelpo, sillä ruokailumme aikana paikka täyttyi vauhdilla ja jono tiskille ulottui lähes ovelle asti.

Sitkosta lienee mahdotonta kirjoittaa vertaamatta sitä Helsingin Putte'siin, jossa kävin alkuvuodesta ensimmäistä kertaa. Samanlainen konsepti ja tyyli yhdistävät paikkoja, mutta Sitko on omaan makuuni hienostuneempi ja siistimpi. Myös itse asiassa, eli tietenkin pizzoissa, vetää Sitko pidemmän korren.
Lista on maltillisen mittainen, vain 6 pizzaa, joista peräti puolet on myös vegelle sopivia. Itse päädyin pikkunälässä klassikko-Margaritaan. Odotukset olivat melko korkealla, sillä olen kuullut Sitkosta pelkkää hyvää. Tällä kertaa odotukset myös täyttyivät: loistava pohja, sopivasti paistettu, hyvää juustoa ja maukas kastike.

Paikan ainut miinus on, että omasta lukaalistani katsottuna se sijaitsee aivan väärällä puolella koskea - tamperelaiset tajuaa - eikä normaalien arkireittieni varrella. Koska tykkäsin Sitkossa sekä safkasta että tunnelmasta, uskon, että tulen tästä maantieteellisestä haasteesta huolimatta käymään siellä uudelleenkin.

// Sitko Pizza & Bar: the best pizza in Tampere, for sure.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti