sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Geneve: kaunista ja kallista

Takana viisi varsin intensiivistä päivää Sveitsinmaalla. Jotenkin matkoista kirjoittaminen on minulle vaikeaa. Kun on itse kokenut ja nähnyt paljon uutta, on sitä vaikea muokata sellaisiksi sanoiksi, joista joku toinenkin voisi saada kiinni.

Genevestä tuli vähän mieleen siistimpi ja rauhallisempi Rooma. Se oli kaupunki, jollainen tulee mieleen, kun joku sanoo "Keski-Eurooppa". Nättejä vanhoja taloja ja katuja, pieniä kuppiloita vähän joka kulmalla. Tyylikkäitä ihmisiä ja kaduilla kuuli puhuttavan useita eri kieliä.

Itse tyykään ehkä vähän särmikkäämmistä paikoista, en oikein löytänyt Genevestä sellaista persoonallista otetta, joka erottaisi sen muista vastaavista kaupungeista. Toisaalta, monikulttuurisuus ja sijainti varmasti vaikuttavat tähän, kun paikka on eri suunnista saapuvien ihmisten kohtauspiste, ei sinne ehkä muodostukaan niin omaleimaista tunnelmaa.


Käytiin vierailuilla monissa isoissa organisaatioissa, WTO:lla, Punaisella Ristillä, Unicefilla jne. Ainejärjestön järjestämän reissun teemana oli työelämä, joten kuultiin kiinnostavia uratarinoita ja mahdollisuuksista itse joskus päästä tuollaisiin paikkoihin duuniin. Todella antoisia ja innostavia käyntejä.

Vaikka omat opintoni eivät ole vielä valmista nähneetkään, tuli sellainen olo, että jo tässä vaiheessa tehdyillä valinnoilla pystyy vaikuttamaan tuleviin työllistymismahdollisuuksiinsa paljon. Myös visiteeraamiemme organisaatioiden toiminnasta oppi paljon uutta.


Genevessä hyvää oli esimerkiksi joukkoliikenne, olen ehkä keskivertoa enemmän täpinöissäni toimivasta ja modernista raitiotieverkosta - sama Tampereelle, tänks! Safka oli hyvää ja kasvissyöjälläkään ei ollut mitään haasteita täyttää vatsaansa. Kallistahan tuolla oli, mutta ei ihan niin järjettömän kallista, kuin etukäteen pelkäsin. Tietyissä jutuissa hinnat olivat kuitenkin ihan maltilliset, muutamalla frangilla sai esimerkiksi erittäin kelpoja viinejä.

Kannatti mennä, mutta tuskin tulee toiste käytyä. Ja voi elämä, minkä matkakuumeen tämä reissu nostatti.

// 5 days in Geneva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti