perjantai 9. tammikuuta 2015

Kuukausi vegaanina

Olen ollut kasvissyöjä nyt parisen vuotta. Lihan jättäminen pois oli minulle helppoa, kun kotoa muuttamisen jälkeen pääsi päättämään itse omista ruuistaan. Eläintuotannon ongelmat, niin eettiset kuin ympäristölle koituvat, ahdistavat kuitenkin edelleen. Vegaanius on kiinnostanut jo pitkään, joten nyt tammikuussa ajattelin kokeilla kuukauden kestävää Vegaanihaastetta.

Haaste ei tunnu mitenkään mahdottomalta ja monet herkkuruuistani ovat vegaanisia nykyisinkin. Silti, se on ehdottomasti haaste minulle – muutenhan olisin ryhtynyt vegaaniksi jo aikoja sitten. Vegaanihaasteessa itselleen saa onneksi oman tuutorin auttamaan ja hyviä reseptivinkkejä kilahtaa sähköpostiin päivittäin.

Ennustin jo kuun alussa, että minulle isoimmiksi ongelmiksi nousevat juustosta luopuminen ja ulkona syömisen vaikeus. Olen melko nirso ja laiska kokkaaja, joten vaihtoehtojen keksiminen vakioeväille ja valmisruuille vaatinee vähän kekseliäisyyttä. Ihan äärimmäisen tiukalla linjalla en aio mennä – kaapissa on yhä kilo parmesaania ja mozzarellatoast on tammikuussakin lounasvaihtoehto.

Ensimmäisen viikon aikana juustoa on yhä mennyt, mutta reilusti vähemmän, kuin normaalisti. Olen myös etsinyt innoissani uusia reseptejä ja tehnyt enemmän ruokaa kuin aikoihin. Olen säästänyt selkeästi rahaa, kun ei ole tullut käytyä ulkona syömässä. Toisaalta olen myös huomannut, että kasviperäisen ruuan kanssa annoskokojen ja ateriavälien hahmottaminen on alkuun ollut hankalaa – välillä jää nälkä ja välillä on ähky.

// I'm participating in vegan challenge this month. Challenge, indeed, for a cheese lover like me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti